Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2015 11:17 - Ако мислиш, че всички са срещу теб, поогледай се- може да караш в насрещното.
Автор: borlinov Категория: Други   
Прочетен: 3432 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Без значение дали мислиш, че можеш или не можеш нещо, и в двата случая си прав! Силата на мисълта и начина ни на мислене изиграват изключително важна роля в живота ни. Ние сме резултат от собствените си действия. Които са резултат от изборите, които сме направили. Които са резултат от нашето мислене. Истината е, че ако мислиш, че всички са срещу теб, без значение дали това е така или не, ти вече караш срещу течението.

 Със сигурност в живота си имаме неща, които не можем да контролираме. Събития, които не зависят пряко от нас. Единственото, което можем да контролираме е начина, по който реагираме на дадена ситуация. Много често ние мислим, че хората и събитията се насъскват срещу нас, просто защото настройката ни е такава. Всъщност да си враждебно настроен към заобикалящата те среда не е характер или нещо, което те определя. Всеки сам определя себе си, какъв да бъде и как да мисли.

 Процесът започва с това, че отделно чувство или мисъл възбуждат хипоталамуса на мозъка, който отделя определени пептиди. Тези вещества достигат до рецепторите и се задържат в клетките им, предизвиквайки химична реакция, съвпадаща с тази на първоначалното емоционално състояние, и тя продължава действието му. Без значение дали са положителни или отрицателни, еднаквите мисли произвеждат подобни пептиди и сходни емоции..

 С времето повторението на този модел изключва всички останали рецептори, които иначе биха били на разположение на пептидите на други емоционални състояния. Така възприятието ви става устойчиво и постоянно повтаря една и съща биохимична верига от събития, възпроизвеждаща едни и същи стари чувства. По този начин се оформят емоционални навици и дори пристрастявания.

 Най- важното е, когато се случи нещо с нас, което предизвиква гняв, нетърпение, страх, ревнивост, враждебност, да се осъзнаем навреме. Да си припомним, че винаги имаме избор, и само ние можем да решим какво да е отношението ни към дадена ситуация.

 Така, че ако си мислите, че всички са срещу вас, дявол да го вземе, ужасно сте прави! Благодарение на механизмите, които сте си изградили вие винаги ще мислите, че всички са срещу вас, а ако не са вие ще ги настройвате. Ако няма хора, които да са срещу вас, вие ще ги търсите. А, да! Може да постъпвате и по абсолютно обратния начин!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: borlinov
Категория: Спорт
Прочетен: 187594
Постинги: 70
Коментари: 55
Гласове: 68
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930