Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2015 14:29 - Какво трябва да направим като общество, за да спрем агресията и злобата, с които сме се „заразили”?
Автор: blogvalna Категория: Новини   
Прочетен: 27401 Коментари: 56 Гласове:
10

Последна промяна: 04.05.2015 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уважаеми блогъри, благодарим на всички от Вас, които изказаха своето мнение за това как БлогБГ да стане по-приятно, интересно и привлекателно място за общуване и споделяне на мнения. Всички осъществими съвети и препоръки са изключително полезни за нас. Ние знаем, че за Блог БГ има още много какво да се направи и оставаме отворени за още препоръки.
Тази седмица, след серията от потресаващо насилие, проявено към невръстни деца, ние си задаваме въпроса: „Какво трябва да направим като общество, за да спрем агресията и злобата, с които сме се „заразили”? Задаваме този въпрос и на вас.

Очакваме Ви!


Тагове:   Bulgaria ON AIR,   блог вълна,


Гласувай:
11


Вълнообразно


1. josarian - Много е просто и елементарно и в същото време - изключително трудно.
04.05.2015 14:40
Както винаги съм казвал - всичко идва от възпитанието. Огромна част от българското общество е възпитано по времето на така наречение социализъм, който си беше една отвратителна система, погубила милиони в цял смвят. Няма вариант в който 40-50-70 години някое общество да бъде възпитавано да мрази всички, да убива хората с различно мнение и различни възгледи и да се получи така, щото поколенията да са хрисими християни, или просто човеци. Не, категорично. Погледнете какво става в днешна Русия - 84% от населението подкрепят една откровена агресия, терористи избиват довчерашните си братя, съученици, приятели. Само защото не искат да живеят в Евразийската менажерия а в Европейския Съюз.
Блог.бг е отражение на всичко, което се случва в обществото - тук има хора, които с удоволствие биха взели железните тръби за да разбиват черепите на "враговете на народа" - също като едни верни последователи на сатрапа Мирчо Спасов, Газдов и други знайни и незнайни кочунистическо-фашистки убийци.
Също причина за агресията и злобата, натрупана в обществото е факта, че същите тези комунисти не се извиниха за престъпленията си. И няма да го направят, ако не ги принудим.
цитирай
2. zaw12929 - И аз мисля, къде греша, кога се гн...
04.05.2015 17:08
И аз мисля, къде греша, кога се гневя: Ако някой има друго мнение, го приемам, но ако вместо коментар за материала, написва лични нападки, търси ми отговорност, че не мисля, като него. Аз предлагам, да си казваме мнението по материалите, защото това е демокрацията- да приемаме и различното мнение, това е спорът и не трябва да поражда омраза, а истина... обща истина...
Интернет е прогресът, той трябва да ни послужи да ни обедини за общата ни кауза- България, а не да се мразим. Да се делим. да унищожаваме държавата си.

Правилото е толерантност, уважение... обич към България!
цитирай
3. kunkata - На така поставения въпрос:
04.05.2015 21:46
Какво трябва да направим като общество, за да спрем агресията и злобата, с които сме се „заразили”?
Само ИМУНИЗАЦИЯ- ама напоследък не е актуална.
цитирай
4. getmans1 - Г-да от блог.бг, управляващи ни ...
04.05.2015 23:38
... тук в блога, преди да зададете този въпрос анализирахте ли предния, прегледахте ли прослувутата „първа“ и гласовете, анализирахте ли ситуацията и най-важното уважаеми, дадохте ли един отговор?
Не, за нещата които са съвместни с телевизията а за нещата и безобразията вътрешни, блогови!?

Питате, а сами създавате ли условия за отговори ! ?
цитирай
5. valeska - Причините за агресията и злобата са ...
05.05.2015 13:18
Причините за агресията и злобата са много. Ролята на обществото е да не допуска те да се развиват. Основна роля за това имат семейството, училищната среда и общественото поведение. Насилието над деца няма оправдание! Всяко насилие може да бъде предотвратено. А колко хора искат да помогнат?! За съжаление живеем в общество с нравствен упадък…
п.п. getmans е прав за липсата на диалог!
цитирай
6. varg1 - С
05.05.2015 16:28
която ни заразиха.Ние сами не сме се заразили.Когато си отговорим на въпроса кои е тоя дето ни зарази тогава можем и да се излекуваме.Вярвам,че мнозина от вас знаят отговора на този въпрос и с повече воля биха постигнали истинската свобода от която се нуждаем.
цитирай
7. stariatb - НИЕ НЕ СМЕ ОБЩЕСТВО!
05.05.2015 17:12
Обществото в България е разединено от партийни, религиозни, етнически, чуждопоклоннически и всевъзможни други различия, съзнателно насадени от външни и вътрешни сили. Така че у нас НЯМА ОБЩЕСТВО.
И бедите ни не са в зараза от агресия и злоба /черти от характера на населението ни/, като насочва въпросът ви, а в БЕЗКОНТРОЛНИТЕ КОРУПЦИЯ И ГРАБЕЖИ от малка част олигарси и управляващи и КРАЙНАТА БЕДНОСТ И БЕЗПРАВИЕ на многобройното ограбено население.
А и не сме се заразили сами с негативите в страната. От десетки години НИ ЗАРАЗЯВАТ постоянно ОТ ВЪН, с помощта на НАШИ СЛУГИ- и с фашизъм, и с комунизъм и с НАСТОЯЩАТА ЛЪЖЕДЕМОКРАЦИЯ И ОЛИГАРХИЧНА ПАРТОКРАЦИЯ.

С тези корекции, отговора на въпроса ви е различен от това към което ни направлявате.
Та ПЪРВОТО, което трябва да направим е, ДА СТАНЕМ ОБЩЕСТВО! Това означава, да започнем сами да мислим и се борим за собствените си съдби на българи, защото сега никой не го прави и да се обединим посредством общи, полезни за всички ни идей и програми.
ВТОРОТО. Станали общество, е необходимо да направим ДЕМОКРАТИЧЕН ИЗБОР НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ, при който ДА СЕ ИЗБЕРАТ ЖЕЛАНИ ОТ ХОРАТА И СЛУЖЕЩИ ИМ УПРАВЛЯВАЩИ.
И ТРЕТОТО. Да направим КРАЙНО НЕОБХОДИМИТЕ НИ ДЕМОКРАТИЧНИ РЕФОРМИ, които, всъщност, са ПРОМЕНИ В ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ И ИКОНОМИКАТА, МАКСИМАЛНО ИЗГОДНИ ЗА СТРАНАТА И ГРАЖДАНИТЕ. Твърдението на досегашните власти, че реформите са негативни за населението промени и затова се избягват, са лъжи, иначе е безсмислено, изобщо, да се правят по света. НАЙІ ВАЖНОТО НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ РЕФОРМИ Е ДА НОСЯТ ПОЛЗИ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ДЪРЖАВАТА. Например: Увеличение размера на глобите за паркиране на автомобили на тротоарите не е демократична реформа, защото тормози гражданите и не им предоставя решение, а такава, в случая, би било изработване на градоустройствени решения с наличие на необходимите паркоместа и строгото им спазване при изпълнението.

В горните, изчистени от увъртания, три точки. е моят отговор на въпроса. Основателно е да се мисли , че пиша за неща известни на всички и че не предлагам нови, конкретни действия. Не бих и могъл.
ДЕМОКРАТИЧНОТО УСТРОЙСТВО НА ДЪРЖАВАТА Е ОБЩЕСТВЕНА ДЕЙНОСТ, трудна и продължителна, но ВЪЗМОЖНА. Ако не го извършим, не ще имаме успяваща държава. Призовавам, да положим усилия да я направим успяваща .
Най- лесно това би станало под ръководството на установените власти. но когато те не го желаят, може и въпреки тях. Знаем, че имаме кадърни, честни и инициативни млади хора за организатори и инициатори. Останалите да ги последваме. / Време е да можем да ги различаваме добронамерените, след толкова, преживяни, лъжи и заблуди и да не се подвеждаме по кухи инициативи, като " модела "кой" и безполезни "независими" инициатори като тези от "протестна мрежа"./
Не предлагам бунтове и размирици- опазил ме бог. Има ДЕМОКРАТИЧНИ СРЕДСТВА за постигане на ДЕМОКРАЦИЯ, особено средствата на ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ- ДЕМОКРАТИЧНИ ЗАКОНИ, РЕФЕРЕНДУМИ, ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕПРИГОДНИТЕ ОТ ВЛАСТ, ПОДПИСКИ. СЪБРАНИЯ, ПРОТЕСТИ и др., които трябва ние, българския народ, да изискваме, или да налагаме да се прилагат. Защото НАРОДА Е СУВЕРЕНА ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА и властите трябва да му изпълняват желанията.

Бъдете здрави и късмет!
цитирай
8. josarian - Мунчо, това ли успя да изпуйчиш? Кой и с какво те е заразил? Мен защо никой не успя с ниЩо да ме зарази, а!?
05.05.2015 18:41
varg1 написа:
която ни заразиха.Ние сами не сме се заразили.Когато си отговорим на въпроса кои е тоя дето ни зарази тогава можем и да се излекуваме.Вярвам,че мнозина от вас знаят отговора на този въпрос и с повече воля биха постигнали истинската свобода от която се нуждаем.


Я се погледни - освен да сричаш глупостите на перхидроления фашист, дето се прави на комунист от време на време за нищо друго не те бива. Заразили го били... Заразен си от остра умствена недостатъчност, от това си заразен - заедно с другите от сектата на червените питекантропи:)
цитирай
9. 1997 - Чувствам се обект на агресия
05.05.2015 18:45
josarian написа:
Блог.бг е отражение на всичко, което се случва в обществото - тук има хора, които с удоволствие биха взели железните тръби за да разбиват черепите на "враговете на народа" ...
Също причина за агресията и злобата, натрупана в обществото е факта, че същите тези комунисти не се извиниха за престъпленията си. И няма да го направят, ако не ги принудим.

Наричат привържениците на моята партия дегенерати, приписват ми се някакви обобщени враждебни намерения и на това основание смятат, че спрямо мен трябва да се приложи принуда. Това определено е агресия към мен.

Е, за да се защитя бих разчитал на властта, иначе защо са тези закони? Разчитам и на неправителствените организации, но те не защитават привърженици на леви идеи, независимо, че се кълнат да защитават правото на свободна мисъл у ВСИЧКИ.
Ама и аз, вече като самозащита започвам да показвам че мога да оскърбявам. То на човек му писне. Някои като видят кротък смирен човек и изпитват вътрешна потребност да му се наложат, да го унижат.

Най- добре би било в самото общество да се определи кои сме НИЕ и първо се приеме естественото правило, че агресия спрямо НАС е неморална, а НИЕ сме БЪЛГАРИТЕ. Може да се караме, да търсим правата си, но не бива да си посягаме.

Как го направили в Атинската демокрация?- те си имали партии и разправии, но се обединили срещу Персия; Генуа се обединили срещу Турция; САЩ срещу настъпващия комунизъм, а СССР срещу империализма. За нас истинската заплаха е?...
цитирай
10. kunkata - Как?
05.05.2015 18:53
stariatb написа:
Да бъдем ОБЩЕСТВО!

Да бъдем ОБЩЕСТВО като се държим като стадо?
цитирай
11. joysii - Който е заразен, да му мисли. Да в...
05.05.2015 18:54
Който е заразен, да му мисли. Да върви да се лекува от заразата.
Аз не виждам чак такава драстична агресия в блог.бг. Нито пък злоба. Вярно, някои истини се възприемат като такива прояви, но това една твърде субективна преценка. Какво му е агресивното или злобното да кажеш на Уондър, че не може да пише стихове, ами рЕди някакви каламбури от думи? Нима не е вярно? Или да разобличиш Спароток като невеж и неразбиращ от история, при това да го направиш със съвсем основателна аргументация. Това ли е агресивно? А агресивно и злобно ли е да се обърне внимание на ръководството на сайта,че axlaxl редовно злоупотребява с крадени от интернет лични данни на хора и публикува тук някакви снимки, като лъже, че са на блогъри?
Та такива разни.
Агресия и злоба в блог.бг НЯМА.
Както я НЯМА и свободата да изразиш едно откровено мнение по различни теми.
А вие искате да ви предлагаме теми за обсъждане. Как да стане това обсъждане,след като съществуват толкова ограничения по отношение на споделянето на позиция и виждане? Каквито и да са темите, ще ги дъвчат двама трима глупака, по удобен на тях начин. На всички останали, устите са затворени от тукашните ограничения, забрани и наказания.
цитирай
12. getmans1 - Разбираемо е, че излизаме от темите които ни задавате ...
05.05.2015 23:44
... ми, господа началници създайте условията а после ни питайте за щяло и нещяло!

На мен не ми пука дали моето мнение ще достигне национален ефир, важното за мен е да достигне до приятелите ми, до съмишлениците ми и най-вече до противниците ми, важното е това да става по ... как да го кажа, да става по нормалния начин!
цитирай
13. aip55 - И аз мисля, къде греша, кога се гн...
06.05.2015 10:02
zaw12929 написа:
И аз мисля, къде греша, кога се гневя: Ако някой има друго мнение, го приемам, но ако вместо коментар за материала, написва лични нападки, търси ми отговорност, че не мисля, като него. Аз предлагам, да си казваме мнението по материалите, защото това е демокрацията- да приемаме и различното мнение, това е спорът и не трябва да поражда омраза, а истина... обща истина...
Интернет е прогресът, той трябва да ни послужи да ни обедини за общата ни кауза- България, а не да се мразим. Да се делим. да унищожаваме държавата си.

Правилото е толерантност, уважение... обич към България!

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Напълно съм солидарен с мнението ти.
Ще допълня само, че тези помпения ме отвращават и губя интерес да напиша нещо!
цитирай
14. paulbjork - Да оценим предимствата които ни дава ракията
06.05.2015 11:16
Имам приятели, които не пият ракия. Един е свикнал с водката, друг - с уискито. Тяхно право си е, не ги наричам никога "рашист" или "пиндос". В края на краищата - както бе казал един - където всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно.
цитирай
15. josarian - Ами твоята партия е най-големия терорист-агресор. Я си спомни по времето на Орешарски, Местан и перхидроления фашист как полицията млатеше бъдещето на България.
07.05.2015 07:15
1997 написа:
josarian написа:
Блог.бг е отражение на всичко, което се случва в обществото - тук има хора, които с удоволствие биха взели железните тръби за да разбиват черепите на "враговете на народа" ...
Също причина за агресията и злобата, натрупана в обществото е факта, че същите тези комунисти не се извиниха за престъпленията си. И няма да го направят, ако не ги принудим.

Наричат привържениците на моята партия дегенерати, приписват ми се някакви обобщени враждебни намерения и на това основание смятат, че спрямо мен трябва да се приложи принуда. Това определено е агресия към мен.

Е, за да се защитя бих разчитал на властта, иначе защо са тези закони? Разчитам и на неправителствените организации, но те не защитават привърженици на леви идеи, независимо, че се кълнат да защитават правото на свободна мисъл у ВСИЧКИ.
Ама и аз, вече като самозащита започвам да показвам че мога да оскърбявам. То на човек му писне. Някои като видят кротък смирен човек и изпитват вътрешна потребност да му се наложат, да го унижат.

Най- добре би било в самото общество да се определи кои сме НИЕ и първо се приеме естественото правило, че агресия спрямо НАС е неморална, а НИЕ сме БЪЛГАРИТЕ. Може да се караме, да търсим правата си, но не бива да си посягаме.

Как го направили в Атинската демокрация?- те си имали партии и разправии, но се обединили срещу Персия; Генуа се обединили срещу Турция; САЩ срещу настъпващия комунизъм, а СССР срещу империализма. За нас истинската заплаха е?...


Не виждам по-големи агресори и престъпници от вас, подкрепящите мордорските сили на тъмнината.
цитирай
16. sartorium - За Бога!!!
08.05.2015 01:30
" Ние знаем, че за Блог БГ има още много какво да се направи и оставаме отворени за още препоръки."
Не барайте повече блог.бг! Сайтът си беше супер, докато не почнахте да се чудите как да го подобрявате и усъвършенствате. Направо я скапахте хубавата платформа.
Бъгове, напомпени прочити, изчезват коментари, може да се коментира анонимно, въпреки че няма вече такава опция... И хората просто взеха да си тръгват оттука.
Махнете ги тия фалшиви "Най-популярни", върнете на тяхно място "Най-коментирани" и върнете опцията да могат да се пишат анонимни коментари, с допълнението, блогърите да не могат да ги забраняват от настройките на блога си и да не могат да трият нито своите, нито чужди коментари. Тогава ще почнат да научават много повече истини за себе си и ще видите колко по-интересен ще стане сайта:-))
цитирай
17. starbuck69 - Просто мисли
09.05.2015 10:29
Винаги съм твърдял, че политиката сериозно уврежда разума на онези, които се занимават с нея, превръща ги във все по-обсебени от това зло. Страната ни няма да тръгне напред, ако непрекъснато се делим на русофили, русофоби, на сини и червени, на "добри" и "лоши". Никой не е съвършено прав в изказа си, във вижданията си за Света, нито в нещата, които изповядва, или в които вярва. Трябва да има нещо общо, което да ни обедини като нация - любовта към страната ни, вярата в семействата, в близките и приятелите ни, самодисциплината и коректността. Човек е изтъкан не само от добро, невинаги е прав, но винаги може да намери път към другите, стига да реши да стори това като се вгледа и вслуша в онова, което останалите казват. Ние сме изгубили способността си да се изслушваме, оттам връзката помежду ни сякаш се е скъсала.
Твърде различни сме и така е от осъзнаването ни като човеци и ще бъде до края на дните ни, но нека не се превръщаме в зверове, а да бъдем Хора не само за пет минути. Тогава ще намерим пътя към изгубеното обединение. Убеден съм, че сме в състояние да се сплотяваме като Народ не само в трудни моменти, но и в мигове на върховно щастие и победи, каквито за съжаление напоследък липсват. Отвикнахме да си подаваме ръка, все повече се ожесточаваме едни към други, размахваме юмрук, готови да въздадем "справедливост". Кому е нужно такова "себедоказване"? Липсват ни толерантност и търпимост, а най-вече търпение. Ако всеки стане малко по-търпелив, българската машина, макар и със скърцане и трудно, ще се задвижи.
Кирето
цитирай
18. bojiislujitel - Решението е само едно и никак не е нещо ново под слънцето
10.05.2015 03:46
Народ, който няма страх от Бога е в състоянието в което е нашият народ.
А няма страх от Бога защото не познава Бога.
А не познава Бога защото няма кой да го научи за Бога.
А няма кой да го научи за Бога защото тези които се пишат за духовни учители не служат на Бога...
И така-факта е на лице. Всички го виждаме.
И за да не каже някой, че съм черноглед или песимист-ще ви кажа нещо, което Господ ми е открил: държава България ще има в Божието Царство-което иде скоро. И в нея ще живеят честни и праведни хора. А които не са честни и почтени-те няма да доживеят...
За съжаление-това няма да стане докато не се завърне Господ Исус Христос.
Зная какво ще помислят повечето от вас-този е изперкал... Но ще дойде време-скоро-и ще се сетите за моите думи.
Всичко започва от съзнанието! Когато съзнанието е болно-цялото тяло е болно и цялото общество е болно...
Огледайте се наоколо-дори и западният свят вече няма страх от Бога. Какъв е резултата? Сами виждате. А ако все още не сте видели-в света идат ужаси каквито не можем и да си представим. Защото хората станаха зли и делата им са също зли. Защото поради беззаконието-любовта на хората охладня! Нямая вече! Това, което я замести-злоба,завист, мръсни помисли, нечисти дела! И жестокост...
Когато хората оставят Бога-и Бог ги оставя-и ето резултата!
Това мисля стига за сега... :) Дано поне някой разбере какво казвам.
А всъщност-искам да ив кажа още нещо. Нещо, което няма кой да ви каже. Всички хора които са се родили ще живеят вечно. Въпроса обаче е само един-къде? А има само два избора: вечен живот в Божието Царство-което иде скоро. Или вечно наказание в огненото езеро...
Не държа някой да ми вярва или не-ще се убедите сами. Но кой с ума си би искал да иде на вечни мъки в огненото езеро? Вечни-разбирате ли значението на тази дума? И едното и другото е вечно...
Избора е личен.
цитирай
19. bryunetsnakovalnia10 - Ще изкажа мнението си, но то няма да Ви хареса.
12.05.2015 07:40
Вие овладейте този проблем тук, в блога - пък обществото го оставете да се справи само.
Защото, ако всеки си върши работата, в случая касаеща конкретно поставения от Вас въпрос - то няма да има нужда да питате.
Или не виждате и не съзнавате, че тук това, за което питате се шири в извратено големи размери?!
Като начало си назначете "проджект мениджър", както самите Вие го нарекохте, за да може сигналите на нас, блогърите, включая по този въпрос, да достигат до Вас, а не да казвате, че реално никой не ги чете.
После назначете други модератори, ако настоящите не могат да се справят с точно този проблем тук, в блога. Защото нали точно това е една от най-важните им функции, или греша?!
Ако ли пък настоящите могат да се справят, но не го правят, защото интригата, злобата и агресията так водят до по-голямата активност и липсата на адекватна реакция от тяхна /на модераторите иде реч/ е част от политиката Ви - то променете политиката.
Не на последно място - създайте и въведете метамодерация. Така 90% от работата на модераторите Ви ще отпадне и те ще могат по-активно да вършат други съществени неща в сайта, като например да го усъвършенстват, вместо да "слухтят" и "надничат" тук и там.

Може би ще помислите, че този ми коментар е жлъчен спрямо Вас, но не е така.
Той е правдив!
Защото повтарям: Ако Вие овладеете проблема тук...
Ръководителят го овладее в екипа, който ръководи...
Треньорът в отбора, който тренира...
Родителят още в зародиш при децата си...
ТОЕСТ ВСИЧКИ ПОЛОЖИМ УСИЛИЯ И ГО ОВЛАДЯВАМЕ ТАМ, КЪДЕТО СЕ ИЗЯВЯВАМЕ ИЛИ ИМАМЕ ОПРЕДЕЛЕНИ НЕКА ГИ НАРЕКА ПРАВОМОЩИЯ, ТО НЕЩАТА ЩЕ ТРЪГНАТ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!

Или греша?!
цитирай
20. rainyclouds - ДА ВЪРНЕМ ВЕРОУЧЕНИЕТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ
13.05.2015 08:38
Едно от най-добрите неща, които могат да се направят още сега, с приемането на новия Закон за предучилищното и училищното образование, е връщането на вероучението наравно с другите общообразователни учебни предмети в българското училище. Защото Вярата и Любовта тревожно оскъдняват и останал без тях, светът стремително се руши, а Христовото учение, християнската вяра е за Любов, Любов към Бога и към човеците!
цитирай
21. bryunetsnakovalnia10 - Вие овладейте този проблем тук, в ...
13.05.2015 12:00
bryunetsnakovalnia10 написа:
Вие овладейте този проблем тук, в блога - пък обществото го оставете да се справи само.
Защото, ако всеки си върши работата, в случая касаеща конкретно поставения от Вас въпрос - то няма да има нужда да питате.
Или не виждате и не съзнавате, че тук това, за което питате се шири в извратено големи размери?!
Като начало си назначете "проджект мениджър", както самите Вие го нарекохте, за да може сигналите на нас, блогърите, включая по този въпрос, да достигат до Вас, а не да казвате, че реално никой не ги чете.
После назначете други модератори, ако настоящите не могат да се справят с точно този проблем тук, в блога. Защото нали точно това е една от най-важните им функции, или греша?!
Ако ли пък настоящите могат да се справят, но не го правят, защото интригата, злобата и агресията тук водят до по-голямата активност и липсата на адекватна реакция от тяхна /на модераторите иде реч/ е част от политиката Ви - то променете политиката.
Не на последно място - създайте и въведете метамодерация. Така 90% от работата на модераторите Ви ще отпадне и те ще могат по-активно да вършат други съществени неща в сайта, като например да го усъвършенстват, вместо да "слухтят" и "надничат" тук и там.

Може би ще помислите, че този ми коментар е жлъчен спрямо Вас, но не е така.
Той е правдив!
Защото повтарям: Ако Вие овладеете проблема тук...
Ръководителят го овладее в екипа, който ръководи...
Треньорът в отбора, който тренира...
Родителят още в зародиш при децата си...
ТОЕСТ ВСИЧКИ ПОЛОЖИМ УСИЛИЯ И ГО ОВЛАДЯВАМЕ ТАМ, КЪДЕТО СЕ ИЗЯВЯВАМЕ ИЛИ ИМАМЕ ОПРЕДЕЛЕНИ НЕКА ГИ НАРЕКА ПРАВОМОЩИЯ, ТО НЕЩАТА ЩЕ ТРЪГНАТ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!

Или греша?!

цитирай
22. rumyn - като първо и много важно за вас!
13.05.2015 18:05
е модераторите не просто да получават заплати а да си гледат задълженията!
не може изскочил на първа постинг със бликаща злост да не бъде изтрит моментално!
не може автор периодично пишещ такива материали да не бъде съответно предупреден в последствие наказан с бан и при нов опит за подобно поведение заличен! не може от едно ай пи да има десет ника! нека собствениците им докажат на вас ,че са роднини по пряка линия или съквартиранти. а как смея да попитам 10 човека живеят в едно жилище? не може да изтриете даден ник от едно ай пи ,а останалите да оставите да продължават да мародерстват.
кога модераторите ще започнат да си вършат работата?
а тя е да следят за спазване на договорните условия?
цитирай
23. rumyn - ето това си е лична наптка и обида на дадена личност!
13.05.2015 18:13
8. josarian - Мунчо, това ли успя да изпуйчиш? Кой и с какво те е заразил? Мен защо никой не успя с ниЩо да ме зарази, а!?
05.05 18:41
varg1 написа:
която ни заразиха.Ние сами не сме се заразили.Когато си отговорим на въпроса кои е тоя дето ни зарази тогава можем и да се излекуваме.Вярвам,че мнозина от вас знаят отговора на този въпрос и с повече воля биха постигнали истинската свобода от която се нуждаем.


Я се погледни - освен да сричаш глупостите на перхидроления фашист, дето се прави на комунист от време на време за нищо друго не те бива. Заразили го били... Заразен си от остра умствена недостатъчност, от това си заразен - заедно с другите от сектата на червените питекантропи:)

а вие дори във вашия пост го разрешавате!
грозно! и противоречи на чершава с правила които всеки от нас е подписал при регистрацията си!
цитирай
24. rumyn - 11. joysii - Който е заразен, да му мисли. Да в...
13.05.2015 18:26
"Аз не виждам чак такава драстична агресия в блог.бг. Нито пък злоба."
уважаема, joysii
според мен агресия е - името ми да бъде спрягано със безброй не благозвучни прилагателни! кой от регистрираните тук ме познава лично за да си позволява да ме нарича? въпросните се броят на пръстите на едната ми ръка! агресия е да чета нечие име как се спряга по този начин. агресия е да излизат изпод пръстите на писача мръсни , каруцарски думички. онези по адрес на роднините от женски пол.
кой казва че не бива да се спори? но защо във спора като не достигат думи на спорещия да напада личността на опонента си?
мога да кажа кои са заразените :)
всички с много малко прочетена литература зад гърба си! не визирам никого. който се разпознава може да наблегне на пропуските за да обогати речниковия си запас :)
цитирай
25. rumyn - 16. sartorium - За Бога!!!
13.05.2015 18:39
ооооооооооооох,
ако не мога да изтрия досадника къде ме нарича с нецензурни думички в коментар под поста ми. ако не мога да почистя след него къщичката си...
аз ще съм първата спряла да пише каквото и да е! аз ще съм първата която ще спре да влиза където и да е. защото и моите приятели няма да могат да си почистват къщичките. и ще ми е не уютно да ги посещавам :(
ще ми е неприятно да си пия кафето у тях ,с някой мазник с лоши обноски и груб език!
схващаш ли , идеята ти е ... за мен е неприемлива.
ако не си разбрал метафората? къщата ми е моя ник в блога.
цитирай
26. rumyn - 18. bojiislujitel - Решението е само едно и никак не е нещо ново под слънцето
13.05.2015 18:55
"Когато хората оставят Бога-и Бог ги оставя-и ето резултата! "
хей! ти ! вярващия!
нужно ли е аз атеистката да ти казвам какво твърди вашия тъка наречен бог? и че това ти изречение противоречи на думите присвоени на бог от вашата библия?
във вашата библия се казва - бог е един и той е милозлив и обича всички ни!
покай се!
друг цитат по памет - бог умря за нас човеците .
къде тук се казва, че вашият бог прави разбор между сляпо вярващи , лъжливо вярващи, и атеисти?
аз казвам - няма такова същество! но не пренебрегвам ничие виждане по темата!
щом ти казваш че има , твоя воля. но щом има не преиначавай думите от свещената за вас книга.
цитирай
27. rumyn - 19. bryunetsnakovalnia10 -
13.05.2015 19:02
гошо, преди да погледна кой е писал прочетох коментара ти!
напълно съм съгласна с изложението в него! о преди да почна да чета коментарите на другите, изложих моето мнение по темата без да се задълбочавам да обясня , че ако всеки приведе във ред малката клетка за която носи отговорност то в кошера от само себе си ще настъпи постепенно спокойствие.
цитирай
28. rumyn - 20. rainyclouds - ДА ВЪРНЕМ ВЕРОУЧЕНИЕТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ
13.05.2015 19:08
не съм съгласна!
не вероучение, а е нужно психолози да водят часове по нормално между човешко общуване. нужно ни е някой да ни научи да обичаме ближния без да е фалшива любов, защото ни е страх от нечие- боже наказание.
кой психолог вложил години и средства в обучението си ще иде да работи за мизерната учителска заплата?
точно страха от вашия бог направи толкова много хора двулични. не ни е нужно да учим децата си на двуличие!
цитирай
29. josarian - Глупости на търкалета - това е комунистическият прочит на религията.
13.05.2015 22:20
rumyn написа:
не съм съгласна!
не вероучение, а е нужно психолози да водят часове по нормално между човешко общуване. нужно ни е някой да ни научи да обичаме ближния без да е фалшива любов, защото ни е страх от нечие- боже наказание.
кой психолог вложил години и средства в обучението си ще иде да работи за мизерната учителска заплата?
точно страха от вашия бог направи толкова много хора двулични. не ни е нужно да учим децата си на двуличие!


Любовта към Бог неможе и не се поддържа със страх а с Вяра. Това, което сте научили не е от Христовата църква а от комунистическата Вулгарна власт.
цитирай
30. josarian - Не се бъркай където не ти е работата, гледай си манджите, Малката булка и на Перхидрола буклите.
13.05.2015 22:22
rumyn написа:
ето това си е лична наптка и обида на дадена личност!
8. josarian - Мунчо, това ли успя да изпуйчиш? Кой и с какво те е заразил? Мен защо никой не успя с ниЩо да ме зарази, а!?
05.05 18:41
varg1 написа:
която ни заразиха.Ние сами не сме се заразили.Когато си отговорим на въпроса кои е тоя дето ни зарази тогава можем и да се излекуваме.Вярвам,че мнозина от вас знаят отговора на този въпрос и с повече воля биха постигнали истинската свобода от която се нуждаем.

Я се погледни - освен да сричаш глупостите на перхидроления фашист, дето се прави на комунист от време на време за нищо друго не те бива. Заразили го били... Заразен си от остра умствена недостатъчност, от това си заразен - заедно с другите от сектата на червените питекантропи:)

а вие дори във вашия пост го разрешавате!
грозно! и противоречи на чершава с правила които всеки от нас е подписал при регистрацията си!


И не се пише наптка а напаДка - това да не ти е патка, патка с патка - при това неграмотна. Ако те хвана да пишеш още веднаж чершав вместо чаршаф, ще те просна на простора като прост чораб.
цитирай
31. rumyn - 30. josarian
14.05.2015 06:41
тебе твоя бог те научи да си зла ли?
о още по малко имам желание да се запозная с него :)
аз не искам да съм зла и нападаща като теб!
когато блог бг стане официална държавна институция ще пиша правилно :)
а до тогава не ме чети!
п.п. точно за такива като твоето изявления става дума.
ти нито ме знаеш нито ме познаваш а си позволяваш да ме определяш и наричаш.
коя си ти ? да не би вярата ти в бог да те е възвисила до него и да се чувстваш и ти бог ? нали библията ви казва че бог е един? ти като какъв бог се явяваш че си позволяваш да съдиш другите за делата им?
това твоето не е просто забележка към мен а явна нападка и обида на личността ми! на това ли ви учи вашия бог? не да помогнете на ближния в незнанието му , а да го унищожите? е не му е мястото на вашето вероучение в училищата!
а ,не знам дали си мъж или жена и не ме интересува! но щом знаеш имената на някакви си там сереали, би трябвали да си жена или поне мъж със слабости към сапунени серияли. ( да и аз те обидих току що, но никъде не те нарекох нито те спрегнах с дума. нали?) :)
цитирай
32. josarian - Чинке, в едно изречение - две грешки, различни, и то за една и съща дума - сереали и серияли. Поне научи как се пише нападка, напредваш.
14.05.2015 06:50
rumyn написа:
тебе твоя бог те научи да си зла ли?
о още по малко имам желание да се запозная с него :)
аз не искам да съм зла и нападаща като теб!
когато блог бг стане официална държавна институция ще пиша правилно :)
а до тогава не ме чети!
п.п. точно за такива като твоето изявления става дума.
ти нито ме знаеш нито ме познаваш а си позволяваш да ме определяш и наричаш.
коя си ти ? да не би вярата ти в бог да те е възвисила до него и да се чувстваш и ти бог ? нали библията ви казва че бог е един? ти като какъв бог се явяваш че си позволяваш да съдиш другите за делата им?
това твоето не е просто забележка към мен а явна нападка и обида на личността ми! на това ли ви учи вашия бог? не да помогнете на ближния в незнанието му , а да го унищожите? е не му е мястото на вашето вероучение в училищата!
а ,не знам дали си мъж или жена и не ме интересува! но щом знаеш имената на някакви си там сереали, би трябвали да си жена или поне мъж със слабости към сапунени серияли. ( да и аз те обидих току що, но никъде не те нарекох нито те спрегнах с дума. нали?) :)


Аз не съм зъл - аз съм строг, но справедлив. Хайде сега - търчи да не загори боба.
цитирай
33. hloris - Заставам зад всяка казана дума тук!!!
14.05.2015 08:25
[quote=rumyn]е модераторите не просто да получават заплати а да си гледат задълженията!
не може изскочил на първа постинг със бликаща злост да не бъде изтрит моментално!
не може автор периодично пишещ такива материали да не бъде съответно предупреден в последствие наказан с бан и при нов опит за подобно поведение заличен! не може от едно ай пи да има десет ника! нека собствениците им докажат на вас ,че са роднини по пряка линия или съквартиранти. а как смея да попитам 10 човека живеят в едно жилище? не може да изтриете даден ник от едно ай пи ,а останалите да оставите да продължават да мародерстват.
кога модераторите ще започнат да си вършат работата?
а тя е да следят за спазване на договорните условия?[/quote
цитирай
34. josarian - hloris, а под всяка казана дума тук заставаш ли?
14.05.2015 08:44
rumyn написа:
не съм съгласна!
не вероучение, а е нужно психолози да водят часове по нормално между човешко общуване. нужно ни е някой да ни научи да обичаме ближния без да е фалшива любов, защото ни е страх от нечие- боже наказание.
кой психолог вложил години и средства в обучението си ще иде да работи за мизерната учителска заплата?
точно страха от вашия бог направи толкова много хора двулични. не ни е нужно да учим децата си на двуличие!

цитирай
35. rumyn - :) 32. josarian
14.05.2015 09:57
"Аз не съм зъл - аз съм строг, но справедлив. Хайде сега - търчи да не загори боба."
строг бъди със децата си и подчинените си!
аз не съм ти никаква, че да си избиваш комплексите върху мен !
а дали ще ям боб или във вип ресторант си е мой проблем, а не твой!
аз не ти казвам как да подреждаш нито денят си нито живота си! и ти ако обичаш , не се опитвай да ми дирижираш моя живот!
и ако искам ще поглеждам за правописни грешки :) който не му харесва че съм ги сътворила , моля, ДА НЕ МЕ ЧЕТЕ!
цитирай
36. rumyn - 34. josarian
14.05.2015 10:07
я да те попитам:
колко ръкоположени ще се решат да си зарежат добрите заплати към църквата за да се правят на учители?
да знам че техните учебни програми са едни от най натоварените и обширни. да знам , че за да ръкоположат един мирянин за поп той е нужно да научи доста материал и да е компетентен в много области вклщчая и психология. защото ако един поп не умее да общува с вярващите въобще съществуването му както титла е безмисленно.
е кой според теб ще води тези часове?
баба ХХХХХХ от груево къде от мъка по изгубените близки не излиза от църквата?
или стрина УУУУУ от мадан къде освен отче наш друго не знае за религията?
или байо ЖЖЖЖЖ от хоремак-а къде се кръсти и то с неправилните жестове преди да гаврътне поредната ракийка?
как си го представяте вие това с вашето вероучение в училищата?
цитирай
37. hloris - И аз мисля по сходен начин...
14.05.2015 10:36
анонимен написа:
Винаги съм твърдял, че политиката сериозно уврежда разума на онези, които се занимават с нея, превръща ги във все по-обсебени от това зло. Страната ни няма да тръгне напред, ако непрекъснато се делим на русофили, русофоби, на сини и червени, на "добри" и "лоши". Никой не е съвършено прав в изказа си, във вижданията си за Света, нито в нещата, които изповядва, или в които вярва. Трябва да има нещо общо, което да ни обедини като нация - любовта към страната ни, вярата в семействата, в близките и приятелите ни, самодисциплината и коректността. Човек е изтъкан не само от добро, невинаги е прав, но винаги може да намери път към другите, стига да реши да стори това като се вгледа и вслуша в онова, което останалите казват. Ние сме изгубили способността си да се изслушваме, оттам връзката помежду ни сякаш се е скъсала.
Твърде различни сме и така е от осъзнаването ни като човеци и ще бъде до края на дните ни, но нека не се превръщаме в зверове, а да бъдем Хора не само за пет минути. Тогава ще намерим пътя към изгубеното обединение. Убеден съм, че сме в състояние да се сплотяваме като Народ не само в трудни моменти, но и в мигове на върховно щастие и победи, каквито за съжаление напоследък липсват. Отвикнахме да си подаваме ръка, все повече се ожесточаваме едни към други, размахваме юмрук, готови да въздадем "справедливост". Кому е нужно такова "себедоказване"? Липсват ни толерантност и търпимост, а най-вече търпение. Ако всеки стане малко по-търпелив, българската машина, макар и със скърцане и трудно, ще се задвижи.
Кирето



Само така можем да оцелеем и да се съхраним като нация,като народ,и да имаме напредък.Като се върнем към изначалните си корени като българи,и се ОБЕДИНИМ в най-благодната кауза на този свят...ДА БЪДЕМ И ОСТАНЕМ БЪЛГАРИ!
И НАЙ-ВЕЧЕ ЧОВЕЦИ!
цитирай
38. josarian - Тетке, когато се научиш на четмо и писмо а и да не си загаряш манджите, тогава заповядай да ме поучаваш :)
14.05.2015 11:06
rumyn написа:
"Аз не съм зъл - аз съм строг, но справедлив. Хайде сега - търчи да не загори боба."
строг бъди със децата си и подчинените си!
аз не съм ти никаква, че да си избиваш комплексите върху мен !
а дали ще ям боб или във вип ресторант си е мой проблем, а не твой!
аз не ти казвам как да подреждаш нито денят си нито живота си! и ти ако обичаш , не се опитвай да ми дирижираш моя живот!
и ако искам ще поглеждам за правописни грешки :) който не му харесва че съм ги сътворила , моля, ДА НЕ МЕ ЧЕТЕ!


И не се казва поп - казва се свещеник, защото свещеника свещенодейства. Поп думат само низшите безбожници/не нищите, друго е/, отчувани по времето на комунизма. Хайде, щом ти се ходи на ВИП ресторант, ходи, не ми пречиш. А, и още нещо - аз комплекси нямам - правя си гаргара с теб, неграмотността и безбожието ти. Не ми се води този разговор, ако желаеш - продължавай.
цитирай
39. rumyn - Хъхъ, Ще ти одговоря като се прибера ...
14.05.2015 11:21
Хъхъ,
Ще ти одговоря като се прибера че освен да споря с теб си имам и важни за мен дела къде ми носят пари:)
цитирай
40. josarian - Пише се отговарям, тетке, не одговарям. Хайде търчи да изкараш парички, да нахраниш гарджетата.
14.05.2015 12:01
rumyn написа:
Хъхъ,
Ще ти одговоря като се прибера че освен да споря с теб си имам и важни за мен дела къде ми носят пари:)


И да не забравиш да ги запишеш на уроци по вероучение, да знаят какво е любов към ближния, към всичко живо и неживо на Земята. Да се научат на смиреност към Господа Бога, Сътворителя Нашего. И да знаят, че трябва да уважават учителите си и свещениците. Защото свещениците и богословите изучават много науки, тетке, освен правописа. Учат древногръцки език, библейски еврейски език, учат латински език, църковнославянски, руски език, задължително западен език. Учат също така въведение в богословието, история, обща история на църквата, тълкуване на старий и новий завети, източноцърковно пеене. И когато завършат, оженят се и станат свещеници, могат да научат на ум и разум своите ученици, както и на знания, а в зависимост от житейския си опит - и на други, много полезни работи. А ако пък се инатиш и не искаш да пращаш гарджетата на уроци по вероизповедание - прати ги в близкия клуб на БСП, там ще ги научат как да мразят всички около себе си и да обичат само Партията и вождовете и. Хайде, със здраве ти.
цитирай
41. rumyn - 40. josarian -
14.05.2015 19:04
спри да се правиш че съм ти роднина!
тъй както усещам ти не си успял да научиш това за което говориш :)
нито си се научил да си смирен нито пък си се научил да раздаваш любов както повелява бога ви :)
до тук само обиди и прикрита омраза лъха от репликите ти към мен :)
не мога да разбера как можеш да изпитваш отрицателни чувства към човек когото не познаваш, а само си разменяме реплики ?
не ми е ясно как може да се случи в която и да е човешка глава такова нещо. а ти мирянина вярващия , да си позволиш да не спазваш божиите напътствия?
къде в кой пасаж от библията бог казва да наричаш непознатия за теб човек с ред изписани от теб думи по мой адрес? и кой си ти да се правиш на знаещ дали аз имам или нямам някакви отношения с неизвестни мен личности?
как тъка ти знаеш за мен неща за мен които и на мен не са ми известни?
тук ми намирисва че си чиста проба интригант който е доволен когато сътвори слух по нечии адрес.
начетения запознат ли си с наказателния кодекс на страната ни?
за клевета какво следва?
а за публична обида на личноста?
а за униженоие?
пак те питам ти да не се мислиш за господ бог и като такъв да ти е позволено да си говориш и вършиш каквото ти скимне?
ако си замълчиш ще го приема за извинение
но не се надявам да се случи :)
цитирай
42. josarian - Тетке, с кое от моите определения не си съгласна? Че си неграмотна или че си безбожна!?
14.05.2015 19:46
rumyn написа:
спри да се правиш че съм ти роднина!
тъй както усещам ти не си успял да научиш това за което говориш :)
нито си се научил да си смирен нито пък си се научил да раздаваш любов както повелява бога ви :)
до тук само обиди и прикрита омраза лъха от репликите ти към мен :)
не мога да разбера как можеш да изпитваш отрицателни чувства към човек когото не познаваш, а само си разменяме реплики ?
не ми е ясно как може да се случи в която и да е човешка глава такова нещо. а ти мирянина вярващия , да си позволиш да не спазваш божиите напътствия?
къде в кой пасаж от библията бог казва да наричаш непознатия за теб човек с ред изписани от теб думи по мой адрес? и кой си ти да се правиш на знаещ дали аз имам или нямам някакви отношения с неизвестни мен личности?
как тъка ти знаеш за мен неща за мен които и на мен не са ми известни?
тук ми намирисва че си чиста проба интригант който е доволен когато сътвори слух по нечии адрес.
начетения запознат ли си с наказателния кодекс на страната ни? :)


Нима е слух, че не си грамотна!? В Бога Сътворителя не вярваш - сама го казваш. А искаш ти да определяш дали да има вероучение или не. Откъде накъде един полуграмотен безбожник ще дава мнение по толкова важни въпроси!? Живей си живота, не ми пречиш, но спазвай благоприличе, без да имаш нахалството да поучаваш и да даваш напълно некомпетентни мнения. И се пише "така" а не "тъка", няма да ти обяснявам разликите, че ми писна. Хайде, време е за Съдби на кръстопът, да не го изпуснеш, че те разсейвам.
цитирай
43. rumyn - ооох луд умора нямал казват хората ...
14.05.2015 20:02
ооох луд умора нямал казват хората :)
кога ще спреш да ми даваш тон в живота?
кой си ти? трябва ли да разбирам наистина кой си?
и да си премерим силите?
един апостол се опита миналата година да се държи противно с мен ти да не си му роднина?
май ти бързаш за сприятелите че ги знаеш кой как се казва ,че и кога започват :)
е кой гледа серияли? аз от теб научавам имена на такива :)
никога не съм ти била леля и никога няма да бъда!
аз си познавам децата на братята и сестрите ми. ти не си от тях :)
цитирай
44. josarian - Тетке, държа се крайно учтиво, но ти си тъпа на галош и не го разбираш.
14.05.2015 20:07
rumyn написа:
ооох луд умора нямал казват хората :)
кога ще спреш да ми даваш тон в живота?
кой си ти? трябва ли да разбирам наистина кой си?
и да си премерим силите?
един апостол се опита миналата година да се държи противно с мен ти да не си му роднина?
май ти бързаш за сприятелите че ги знаеш кой как се казва ,че и кога започват :)
е кой гледа серияли? аз от теб научавам имена на такива :)
никога не съм ти била леля и никога няма да бъда!
аз си познавам децата на братята и сестрите ми. ти не си от тях :)


Няма да си премерим силите - ниска топка си. Но, понъпани се все пак. Само внимавай да не свършиш нещо друго от напъване. И отново грешиш, както вече уточнихме: пише се с-е-р-и-а-л-и, не серияли :)
цитирай
45. rumyn - "Живей си живота, не ми пречиш, но спазвай благоприличе, "
14.05.2015 20:09
аз да съм те нарекла някак?
ти си този който не спазва благоприличие :)
ти си този който си позволява да ме нарича!
аз дори в мислите си не съм се опитала да те определям какъв човек си . не те познавам и нямам никакво право да го правя. ти може да си страхотен човек с лош ден . а може и да си точно обратното само денят ти да е добър . кой знае? аз не го знам и не се опитвам да разбирам.
цитирай
46. rumyn - Откъде накъде един полуграмотен безбожник ще дава мнение по толкова важни въпроси!?
14.05.2015 20:15
контра :)
от къде на къде някой си вярващ в нещо не съществуващо ще ме кара мен и много като мен насила да слушаме за несъществуващи неща? от къде на къде ще се опитвате да накарате мен и децата ми да повярвам в нещо което физически не е възможно да се докаже че съществува?
докажи ми че съществува бог който и да е той и аз ще приема учението му :)
цитирай
47. rumyn - И се пише "така" а не "тъка"
14.05.2015 20:18
благодаря за забележката :)
но
когато блог бг стане официален сайт на България ще имаш право да ми дириш сметка защо съм написала нещо с правописна грешка. до тогава ... ми не ме чети :)
цитирай
48. rumyn - И не се пише наптка а напаДка - това да не ти е патка, патка с патка - при това неграмотна. Ако те хвана да пишеш още веднаж чершав вместо чаршаф, ще те просна
14.05.2015 20:27
/И не се пише наптка а напаДка - това да не ти е патка, патка с патка - при това неграмотна. Ако те хвана да пишеш още веднаж чершав вместо чаршаф, ще те просна на простора като прост чораб./
ииииииии
това да не би да е обяснение в любов към мен от твоя страна?
май твоя бог те е научил много добре да общуваш с ближния? :)
ако всички вярващи са като теб , не ми се ще да знам за вашия бог.
цитирай
49. rumyn - И да не забравиш да ги запишеш
14.05.2015 20:36
И да не забравиш да ги запишеш ....
до кога ще се опитваш да подреждаш моя живот по твой вкус?
аз да съм ти дала някакъв съвет какво е нужно да направиш или не направиш?
аз да съм ти поискала съвет как да подредя живота си?
огледай се и виж себе си . ако се виждаш успял и можещ може някой да се допита до теб как си го постигнал. ако нещо куца в твоя живот помисли как да го отстраниш а не да виждаш само тръна в чуждата пета.
цитирай
50. josarian - Ми не те чета, тетке, ти ми се навираш между шамарите с некомпетентни мнения.
14.05.2015 20:37
Нищо не се опитвам да те карам, тетке, живеем в демократична държава - щеш води децата, щеш не ги води, твоя си воля. Заведи ги на Бузлуджа тази година, да хапнат по едно кебапче тогава.... Опитвам се да ти кажа, че неграмотни хора трява да се въздържат от даване на "компетентни" мнения. Не казвам, че си лош човек - никъде неможеш прочете такова нещо от мен, но ми простееш нещо. Не те карам и да вярваш в Бог - ще дойде време, сама ще повярваш и ще си спомниш този разговор. Но като вярващ в Бога човек, само мога да ти препоръчвам, ще ме прощаваш. Бога се усеща с Вяра, Надежда и Любов - не с материални доказателства. Нейсе, насила хубост не става, както знаем - и ти си доказателството. Хайде лека вечер - гледай си каквото искаш на телевизора, че ми забелязваш на препоръките после:)
цитирай
51. rumyn - 49. kolevn38
14.05.2015 20:42
приятно ми е да се запознаем-
казвам се румяна
вече започна да говориш прилично .
за което съм ти благодарна.
вярно е че не е моя работа вероучението ви. но не съм съгласна да влиза в обществените училища. който си иска нека си вярва в каквото си иска. но както в соца ме караха да уча някаква си реч на някой си на наизуст сега ще карат децата ми да учат молитвите ли?
цитирай
52. josarian - На мен също ми е приятно, но съм Ангелов, Симеон.
14.05.2015 21:09
rumyn написа:
приятно ми е да се запознаем-
казвам се румяна
вече започна да говориш прилично .
за което съм ти благодарна.
вярно е че не е моя работа вероучението ви. но не съм съгласна да влиза в обществените училища. който си иска нека си вярва в каквото си иска. но както в соца ме караха да уча някаква си реч на някой си на наизуст сега ще карат децата ми да учат молитвите ли?


Аз винаги говоря прилично - и винаги точно и вярно. Отново напомням - некомпетентни хора не бива да дават компетентни мнения. Ако това въобще се приеме ще е по желание - никой никого неможе да задължи да учи вероизповедание. Защото България е светска държава - който желае ще учи християнско вероизповедание, който желае - мюсюлманско, а който е атеист - ще учи рисуване примерно или плетене. Толкова е просто. За чий беше целия този пазар, не разбрах, само се изложи. Отново да уточним - насила хубост не става - никой няма да кара зорлем децата да учат молитви, само да си помисли човек такова нещо е идиотия, какмо ли да се приеме в действителност. Хайде стига писъци вече. Сготви ли боба? Аз направих шкембе чорба но не с шкембе а с пилешко филе, че така го ядат моите. И да готвя по-добре от теб мога, освен да пиша :)
цитирай
цитирай
53. rumyn - симеоне, за готвенето съм сигурна ...
14.05.2015 21:24
симеоне,
за готвенето съм сигурна че готвиш по добре :)
аз просто не влизам в кухнята :) който е гладен приготвя за ядене за всички! това е правилото у дома. не мога да ида на бизнес среща със счупен маникюр. нито пък да воня на пържено. кухнята не е моето призвание. а и не се натискам. докато мога да изкарвам прехраната си със знанията си няма да ми се наложи да вляза в кухня.
а спора си беше за спорта . ти се заяде , аз само изказах мнение :)
и запълвах дупките безделие за деня си с нашия спор :)
е не че не нямаше да ми е по приятно с книга, но това беше един различен ден за мен. и аз приех предизвикателството отправено от теб към мен :)
лека вечер от мен, аз с кокошките... че утре ме чака много натоварен и отговорен ден
цитирай
54. josarian - Бизнес се прави с хъс, знание и опит. Ти кое от тях притежаваш? Само да не е като с краснописа, че ще фалираш...
14.05.2015 21:42
Айде много здраве на кокошките, и да им кажеш да не бягат много-много от петела.
цитирай
55. rumyn - ами за да мога да си позволявам - аз да ...
15.05.2015 05:27
ами за да мога да си позволявам - аз да определям работното си време сигурно нещо притежавам нещо :)
а ти пак метна обидите!
с какво се почувства заплашен от мен през екрана?
аз не те виждам и не те знам кои си, а и не ме интересува.
цитирай
56. josarian - Коя е обидата!? Това е провокация, не обида - провокирам те, за да разбера как ще реагираш.
15.05.2015 06:45
rumyn написа:
ами за да мога да си позволявам - аз да определям работното си време сигурно нещо притежавам нещо :)
а ти пак метна обидите!
с какво се почувства заплашен от мен през екрана?
аз не те виждам и не те знам кои си, а и не ме интересува.

Щом се занимаваш с бизнес, имайки възможността сама да определяш времето си, вероятно се занимаваш или със застраховки, или с директни продажби. Съдейки от богатия си личен опит - за да се занимава човек соло с такова нещо, трябва да има страхотен опит - и професионален, и житейски. За да "продадеш" себе си, без значение какъв е продукта - финансов, недвижими имоти или козметика например, трябва наистина да знаеш какво правиш заставайки пред клиента. Другото, което си мисля няма да напиша, че ще вземеш да се обидиш. Хайде, че го обърнахме на чат..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blogvalna
Категория: Новини
Прочетен: 532268
Постинги: 42
Коментари: 550
Гласове: 190
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031