Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2015 09:50 - На концерт с Калашников
Автор: borlinov Категория: Политика   
Прочетен: 1908 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

  Приятелските срещи винаги са били по-скоро за забавление на публиката, отколкото за някаква проверка на моментното състояние на отборите. На 13 ноември на „Стад дьо Франс“ временната спорта форма нямаше никакво значение. Националните формации по футбол на Франция и Германия излязоха един срещу друг в мач, който трябваше да бъде спектакъл за публиката и за цяла Франция. Футболистите на Дидие Дешам играеха страхотно и радваха зрителите не само със играта си, но и с отборния дух, който така липсваше на „петлите“ напоследък. По време на срещата обаче се случи нещо странно. Силен взрив в близост до стадиона изненада феновете. Футболистите не обърнаха никакво внимание, тъй като бяха свикнали да чуват бомбички и да виждат пиротехника докато играят. След това обаче се чу втори взрив, който определено озадачи всички, дори и играчите, на които им стана ясно, че се случва нещо нередно.

 Още същата вечер се разбра, че това, което всички зрители чуха, съвсем не е толкова зловещо и притеснително. Никой не мислеше и за Евро 2016 и опасността от това да не бъде проведено. Медиите нарекоха случилото се атентат. Но не беше. Това беше планирана и подготвена тактически и технически атака срещу Европа. Многоцелева и успешна. Най-лошото е, че стотици невинни бяха жертва не на Ислямска държава, а на лицемерието на европейските лидери.

 Представяте ли си измислените герои на някой автор на ужаси изведнъж да станат реални. И да се изправят лице в лице с човекът, който ги е създал. Вероятно авторът биха го побили тръпки. Но истината е, че това съвсем не е невъзможно и даже се случи. Демоните, които Европа създаде, сега й идват на гости и нямат ни най-малко намерение да си тръгват. Лицемерието на европейските политици идва да ги унищожи, а заедно с тях и много невинни.

 Европа най-нагло говореше за мултикултурализъм, за интеграция, за хуманизъм, за единство в многообразието, но всъщност беше водена от алчност и високомерие. И следваше само законите на петрола и на финансовата борса.

 Нима никой не забеляза, че интеграцията не съществува. И че арабските гета стават все по-големи и по-самостоятелни? А алжирци трето поколение, които са обременени и културно-исторически заради френския колониализъм, мразят европейските ценности.. Нима никой не предупреди, че терористите най-вероятно отново ще ударят Париж, защото е сред най-известните места в света. Защото е най-космополитния град и една атака там би била красноречива и показна? Нима смятате, че атентата в Анкара е случаен? Или дори сваления руски самолет в Синай? Това е война, която Европа, САЩ и Русия инициираха.

 За съжаление, живеем в света, който високомерни, лицемерни и алчни за власт и влияние политици ни създадоха. Хора, които си мислеха, че Близкия Изток е някаква шахматна дъска, на която можеш да местиш фигури. Политици, които си играеха някаква собствена игра, в която си измисляха държави и граници и насилствено ги поддържаха. Наивници, които измислиха страни като Ирак, Сирия и Либия без да се съобразяват, че там има хора, които воюват помежду си от 1000 години. И няма как да ги поставиш в измислени граници и да ги управляваш. Най-малкото, защото рано или късно ще намерят начин да ти отмъстят.

 Сега, същите хора, които ни доведоха до война, борят тероризма с молитви и цветя. А единственото нещо, което същите тези позьори правят, е да четат съболезнованията си в национален ефир и да обещават „безмилостни действия“. И така до следващия терористичен акт. И така до следващия концерт с Калашников.

Борислав ОРЛИНОВ




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. appen13 - Доста вярни неща, премесени с агресивни лъжи и внушения, по стар НПО-гьобелсов обичай
17.11.2015 11:17
Някак си много срамежливо пропускате, че ВСИЧКО ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ от АМЕРИКАНО-САУДИТСКОТО гео-политическо ПРЕСТЪПЛЕНИЕ "Арабска пролет", замислено в професорските кабинети на Йейл, Харвард и офисите на Държавния департамент от едни агресивни американски левичари нео-троцкисти от точно определен етнос !
И Русия НАСИЛА беше включена в тази сложна гео-политическа партия, като руснаците, според инициаторите и, трябваше да преживеят нов Афганистан, след като отказаха да окупират Украйна !
И чисто информативно - това е само началото и най-приятната част от рухването на АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср !!!
цитирай
2. borlinov - Акцент
17.11.2015 21:23
В поста акцентирам върху един аспект на проблема и разглеждам конкретно него, държа да подчертая, а то си и личи. Няма как всички страни на конфликта да бъдат обхванати, защото така би се изгубила гледната точка на автора.
цитирай
3. cecobob - Професионален отговор към borlinov
10.12.2015 13:09
В поста акцентирам върху един аспект на проблема и разглеждам конкретно него....
Пак вдигнах палец!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borlinov
Категория: Спорт
Прочетен: 185844
Постинги: 70
Коментари: 55
Гласове: 68
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031