Прочетен: 50811 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 27.07.2010 00:04
Необходими продукти:
Гъби - 1/2 кг.;
Лук - 2 глави ;
брашно 5 равни супени лъжици;
сол и черен пипер;
масло - 1/2 пакетче от 125 гр. ; 1 с.л. олио ;
Приготовление:
В подсолена вряща вода един литър се пускат измитите гъби. Ако са дребни, се слагат цели, по-едрите се нарязват на четири. Отстраняват се след 20 минути.
Лукът, нарязан на ситни кубчета, се запържва в половината пакетче масло и малко олио. Изважда се внимателно, колкото може без мазнина в тенджерата при гъбите, а в останалата мазнина се запържва брашното до леко порозовяване.
Взема се от бульона на гъбите и се разрежда до получаване на хомогенна каша.
Оставя се да поври около пет минути, с което гъбената каша е готова. Накрая се поставя и черният пипер.
По желание се добавя магданоз.
Средновековна църква "Свети Тодор&q...
Моите спомени от п-р Иван Зарев и негово...