Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2015 20:37 - Циганска победа
Автор: borlinov Категория: Спорт   
Прочетен: 1909 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 03.12.2015 00:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 През миналия уикенд Владимир Кличко загуби титлите си във версии IBF, WBA, WBO и IBO. Украинецът бе победен от Тайсън Фюри след като в продължение на 9 години, 7 месеца и 8 дни не познаваше вкуса на поражението и никой не успя да му отнеме шампионски пояс. Съдийското решение беше единодушно- 115-112, 115-112, 116-111 и така „Циганският крал“ , както наричат Тайсън Фюри, седна на трона на световния бокс.

 След срещата медиите и феновете полудяха по харизматичния британец, който спази обещанието си и успя да детронира по-малкия от братята Кличко. В крайна сметка, всички бяха толкова опиянени от случилото се, че почти не обръщаха внимание на Владимир. А дори дни след паметния двубой, никой не написа материал, в който централното място да е отредено за украинеца. Това е разбираемо, защото в спорта винаги е било така- днес си шампион и всяваш страхопочитание, а утре дори не те уважават.

 Най-странното от всичко беше поведението на бившия вече шампион по време на срещата. Той сякаш не приличаше на себе си. Беше изненадан от уникалния стил на боксиране на Тайсън Фюри, който сменяше стойката си, движеше се изключително бързо, имаше почти непробиваема защита и контраатакуваше изненадващо. В десетия рунд Фюри изглеждаше смайващо свеж, а дългите му ръце продължаваха да нанасят все толкова силни удари. Едва в края на мача той показа някаква слабост, но това се дължеше по-скоро на натрупаната умора.

 В предишните си мачове Кличко даваше вид на изваян терминатор, който просто не може да бъде победен от обикновен професионален боксьор. Винаги излизаше с написано домашно и си тръгваше без драскотина. Провеждаше боевете си спокойно и хладнокръвно, като системно унищожаваше съперниците си. Но не и този път. В Германия той беше безпомощен и твърде предпазлив. За първи път нищо не се случваше според неговия план. Номерата, с които по принцип изкарва противниците си извън равновесие още преди срещата, по никакъв начин не повлияха на Тайсън Фюри. Дори на няколко пъти Кличко си изпусна нервите по време на срещата, нещо, което е твърде неприсъщо за него.

 Феновете на конспирацията със сигурност биха казали, че всичко е уредено, защото реваншът ще генерира безбожни приходи, но подобни твърдения ми се струват малко безпочвени, пък и не могат да бъдат доказани. Факт е, че гледахме един странен мач, който беше проведен по странен начин и завърши по абсолютно неочакван. Или явно просто не сме свикнали Кличко да губи…и от когото и да беше победен, щеше да ни се стори съмнително…

 На всички фенове на бокса им беше ясно, че рано или късно „Ерата Кличко“ щеше да свърши. Владимир мина 40-те и колкото и добър и аскетичен атлет да е, времето не прощава на никого. Просто повечето от нас си представяха как украинецът сам ще оповести оттеглянето си и ще оваканти титлите.

 Днес стана ясно, че догодина ще има реванш. Самият Владимир Кличко оповести това, като каза, че за него загубата просто не е опция. Ако и тогава Тайсън Фюри излезе от мача като победител, определено ще затвори устите на своите критици. Циганският крал вече е любимец на феновете, защото е различен и атрактивен. Той е истински шоумен не само на ринга, но и извън него. Всичко около британеца е интересно и сензационно, а това му гарантира медиен комфорт. Самият той се определи като Мохамед Али на съвременния бокс. Но, за да спечели сърцата на критиците си, ще трябва да демонстрира най-важното качество за един шампион- винаги да си тръгва от ринга с поясите в ръце.

 

                                                                 Борислав ОРЛИНОВ




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. cecobob - Браво!
10.12.2015 13:03
Написал си статията много професионално. Чете се леко и е забавна. Най-важното е, че не допусна превес на лично отношение. Поздравявам те!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borlinov
Категория: Спорт
Прочетен: 187696
Постинги: 70
Коментари: 55
Гласове: 68
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930