Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2015 00:02 - Недопустимото е вече тенденция
Автор: borlinov Категория: Спорт   
Прочетен: 1981 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 13.05.2015 00:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Напоследък по телевизията гледам все повече умопомрачителни истории,  свързани със смъртта на деца. Някакъв изтрещял баща убил дъщеря си и я сготвил. Ненормална акушерка бие бебе, мъж кара с 200 в населено място и гази дете. Пияно момче, взело преди два месеца книжка, убива себе си и още 4 души, след като е карало пиян. Убийствата на младежи и деца започнаха да стават нещо нормално в България, а случаите зачестяват.

 Днес, както си се разхождах в обедната почивка, минах покрай едно училище. Оградата, през която имах изглед към училищния двор беше дълга около десетина метра. Беше ми интересно да гледам как децата си играят и са толкова щастливи и жизнени, особено на фона на толкова трагедии, свързани със смъртта именно на деца. Въпреки това не се спрях, просто бях обърнал поглед към двора и си ходех. В рамките на тези 10 метра, които предполагам съм изминал за не повече от 12 секунди, чух точно 7 изключително пъстроцветни псувни,  с които децата се обръщаха едно към друго. 2 бяха свързани със сексуалната ориентация, 3 бяха на расова основа, а останалите 2 просто няма категория, към която да спадат. Подобни не бих успял да сътворя дори, ако любимият ми Арсенал губеше с 10 гола разлика. Децата умират не само физически, но и духовно и морално. А тази смърт е също много страшна!

 Реших да се спра и да послушам уникалния детски фолклор, но стоейки на тротоара пречех на преминаващите по него автомобили. Ами да, пътят беше в ремонт и вместо да минават по заобиколен, шофьорите просто караха по тротоара до училището. Много иновативна и спестяваща време и разходи за гориво идея. Картинката вече придоби пълен вид, когато един шофьор спря точно пред валяка, който асфалтираше „само набързо, и се връщам“. Деца общуваха с псувни, коли караха по тротоара, хора паркираха пред валяци. И забелязах тези неща просто защото се поогледах за 20 секунди. Останалите пешеходци преминаваха и изобщо не обръщаха внимание, това беше нещо нормално.

 Хора, как няма да се случват трагедии, когато всеки си прави каквото си поиска?! Всеки разчита на късмета и че нещастието няма му се случи на него или на детето му. Но късметът е до време. Не вярвайте и на статистиката, че шансът да си се случи нещо е минимален. Ще ви разкажа една история от Втората световна война. По време на бомбандировките над Москва, един професор по статистика се скрил в бомбоубежище. Дотогава никой не го бил виждал там. Тъй като професорът твърдял, че в Москва има 7 млн. души, шансът да бъде засегнат е нищожен. Сега, след като го видели в бомбоубежието, хората го попитали- защо? „В Москва, има 7млн. души и един слон. Вчера са уцелили слона!“- отговорил сатистикът.

Докога ще разчитате на късмет, при положение, че виждате нелепи неща да се случват всеки ден? Българите са хора, готови да се обединят и да се борят, когато става дума за миналото. И да защитят историческата си чест. Време е да се обединим и преборим за бъдещето!

           



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. shtaparov - Медиите са виновни, че залагат т...
14.05.2015 12:43
Медиите са виновни,че залагат твърде много на негативизма в новините,вместо на позитивните неща. Те няма да покажат на хората как изкарва хляба си един обикновен селски стопанин например,но всеки ден се късат да отразяват живота на разни цигани,бандити и криминалци,като че ли народа гори от нетърпение да чуе глупавите им истории!
цитирай
2. krumbelosvet - Да, медиите са главната причина,
17.01.2016 10:34
но тия, които отвън управляват медиите имат още много оръжия в арсенала си, и по-опасни, като опасните вносни храни, например, и още, и няма край.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borlinov
Категория: Спорт
Прочетен: 185863
Постинги: 70
Коментари: 55
Гласове: 68
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031